Cachemira

Fibra de cabra que també s’anomena “fibra de cachemir”. Les cabres de Cachemira procedeixen dels altiplans de l’ Himalaia, regió del mateix nom.

Les fibres es filen molt primes per teixir xals pashmina (en persa “pashem” = llana de cabra). Els colons britànics exportaren aquesta llana arreu d’ Europa durant els segles XVIII i XIX.

ovelles a prop ovellesllana en brut

Es considera una fibra de luxe degut a què la producció total mundial no arriba a l’1% de la producció global del mercat tèxtil. El 60% de la producció mundial procedeix de la Xina, Mongòlia produeix el 20% i la resta es produeix a Afganistán, Índia, Pakistan i algunes repúbliques centreasiàtiques.

Itàlia, Japó i Escòcia són els països més reconeguts per les seves innovadores tècniques de filat i fabricació de teles de cachemir.

També hi ha la cabra de cachemira australiana, un híbrid  que van introduir el holandesos i els portuguesos molt abans que arribés al Regne Unit.

jaqueta jersei bufanda teixit

——-                ——–                  ——–

Fibra de cabra que también llamada “fibra de cachemir”. Las cabras de Cachemira proceden de los altiplanos del Himalaya, región del mismo nombre.

Las fibras se hilan muy finas para tejer los chales pashmina (en persa “pashem” = lana de cabra).

Los colonos británicos exportaron esta lana por toda Europa durante los siglos XVIII y XIX.

Se considera una fibra de lujo debido a que la producción total mundial no llega al 1% de la producción global del mercado textil. El 60% de la producción mundial procede de China, Mongolia produce el 20% y el resto se produce en Afganistán, India, Pakistán y algunas republicas centroasiáticas.

Italia, Japón y Escocia son los países más innovadores cuanto a técnicas de hilado y fabricación de telas de cachemir.

También existe la cabra de cachemira australiana, un híbrido  que introdujeron los holandeses y los portugueses antes que llegara al Reino Unido.

__  __

font: pel text:     Hallett, Clive. Telas para moda : guía de fibras naturales. Barcelona, Blume, 2010.208p. ISBN 9788498014464

fotografies: Google.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: