Pana

La pana la trobem ja al Regne Unit al s.XVIII  i fou molt apreciada per la seva resistència com a vestimenta dels obrers de les fàbriques. Als anys 20 ja es pot veure com la usen els nens i nenes d’escoles de l’elit i abans de ser destronada pels jeans als anys 50, passa a formar part dels uniformes dels boy  scouts.

factory2 factiry

Amb el temps ha esdevingut una de les teles de pèl tallat més populars i ja es fa servir en pantalons esport, texans i faldilles.

faldilla traje3  traje2  cazadora

És roba 100% cotó o amb barreges de poliester. Es crea introduint fils extra a intervals regulars en fileres que es tallen i pentinen formant cordons. El nombre d’aquests determinarà la seva aparença i el seu ús. Quant menys cordons per polzada més gruixuda serà la roba de pana.

mostres  pana6  pana7

20141212_121809 (Medium)   20141212_133057  2014-12-12 13.33.09

Pantalón-falda de pana by NOBOCHI®

look 

Faldilla de pana confeccionada reciclant pantalons, tira de cotó baix i cintura. By NOBOCHI®

— — —      —-   —–  —–                —- —- —                —- —- —–            —– —– —–

Existió pana en el Reino Unido en el s.XVIII  i los obreros de las fábricas la usaban para sus vestidos diarios debido a su resistencia. En cambio, en los años 20 pasó a ser usada por los niños y niñas de colegios de élite y antes de ser destronada por los jeans, la usaron mucho los boy scouts.

Con el tiempo, se ha convertido en una de las telas más populares i se usa indistintamente en pantalones deportivos y faldas.

La tela está compuesta de 100% algodón o con alguna mezcla de poliéster. Se fabrica introduciendo hilos extra a intervalos regulares en filas que se cortan y peinan formando cordones. El nombre de ellos determinará tanto su apariencia como su uso. Cuantos menos cordones por pulgada, más gruesa será la ropa de pana.

____________________________________________________

FONT PEL TEXT: BAUGH, Gail (2011) Manual de tejidos para diseñadores de moda, Parramón Moda.

RICO, Eugenia (2002) “La pana regresa con el otoño.” dins El mundo  [consulta 24711714] Disponible on-line: http://www.elmundo.es/cronica/2002/368/1036404675.html

FONT PER  A LES FOTOSwww.google.es ; NOBOCHI®

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: